Adio popcorn și nachos! Cinematografele vor fi obligate să vândă mici cu muștar sau ciorbă

Protejarea produselor românești lovește unde nu te aștepți. Un proiect legislativ adoptat tacit de ambele camere ale parlamentului și promulgat tacit de președinte obligă cinematografele să comercializeze, pe lângă popcorn, băuturi răcoritoare străine și alte dulciuri și produse românești, cum ar fi mici, ciorbă și apă de la chiuvetă.

„Avem meniuri mici, medii și mari. Cel mai mic meniu are un carton de 4 mici și-o bere la pahar de plastic, cel mai mare are 16 mici și un triferment. Există și meniul duet, pentru cupluri, cu 6 mici, două scobitori și un păhărel de țuică pentru domnul”, explică un angajat de cinematograf. Acesta a povestit că micii au un avantaj față de popcorn, nu se aude atât de tare când îi mănâncă lumea, dar și un dezavantaj, când cinefilii își șterg degetele de scaune.

Totodată legea prevede și distribuția de ciorbă înainte de vreun film românesc. „Când spectatorul vede un film românesc știe că va fi și ciorbă, e reflexul pavlovian al regizorului submediocru obsedat de detalii penibile din viața lui tristă. Problema nu e asta, problema e că i se face poftă de ciorbă și, dacă nu-i dai, devine agresiv”. O altă facilitate oferită de cinemauri va fi o melodie populară câmpenească ce va fi transmisă în sală, imediat după reclame, înainte de film, să meargă digestia bine.

Scris de Eftimie
16 iunie 2016 16:06

Articole asemanătoare

Vezi mai mult