Adio, șorici! Uniunea Europeană ne obligă să creștem doar porci cu solzi

Încă o directivă abuzivă a Uniunii Europene. Din motive de siguranță alimentară, toate rasele de porci cu piele vor fi interzise în Uniune, iar fermierii vor fi obligați să crească doar rase cu solzi, precum Landrace-Ciortan, Bibănos de Mangalița și Marele Scrumbiu. Românii obișnuiți spun însă că nu vor renunța nicicum la porcul obișnuit, cu șorici, însă oficialii de la Bruxelles spun că nu e mare lucru să cureți frumos slănina de solzi înainte s-o mănânci.

Țăranii spun că porcul cu solzi va fi mult mai greu de prins, pentru că îți alunecă din mână. Ei se tem și de braconaj, pentru că e posibil să vină să ți-l ia cu lanseta din curte. Multora le va fi scârbă să-l atingă pentru că va avea mucus, exact ca un crap, sau mai grav, ca o plătică băloasă. Nu e clar nici cum va fi sacrificat porcul de Ignat, pentru că nu intră cuțitul în gât din cauza solzilor.

”E o decizie proastă. Se va induce și părerea că porcul are oase ca un caras și consumul va scădea, mai ales la generațiile astea de snowflakes, care cer la restaurant să le scoată oasele din porția de scăricică, să nu se înece cu ele”, spune Decebal Popescu, crescător de porci.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
12 aprilie 2024 13:04
Citește mai mult despre: porc șorici UE

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult