Afacere de succes! O frizerie din Găeşti furnizează păr pentru jumătate din restaurantele ţării

Credeai că e imposibil să construieşti un imperiu de la zero în România, fără sprijin politic şi subterfugii oneroase? Un întreprinzător din mica urbe a Găeştilor dovedeşte contrariul!

Pornind de la o mică frizerie, cu o singură maşină de tuns şi o foarfecă second-hand, Decebal Popescu a ajuns astăzi să furnizeze păr celor mai mari lanţuri de restaurante din ţară, iar primele tentative de a se extinde pe piaţa europeană au dat rezultate promiţătoare.

“În industria alimentară e mereu nevoie de păr”, explică frizerul devenit afacerist, “dar restaurantele care şi-l produc singure nu pot asigura mereu o calitate constantă a firului, grosimea şi luciul unui păr proaspăt, de la frizerie. De aceea multe localuri, mai ales cele cu o abordare ‘haute cuisine’, apelează la noi. În fiecare seară, strângem tot părul tuns, îl sortăm, îl ambalăm în săculeţi şi îl livrăm restaurantelor pentru a doua zi.”

Potrivit lui Popescu, nu orice păr în mâncare e la fel. “Pizzeriile, de exemplu, preferă firele lungi, bine ascunse în mozzarella, în timp ce în mâncarea chinezească ai să găseşti mai degrabă păr scurt, care te face să te întrebi dacă e de la bucătar sau de la vreun animal exotic.”

“Puţini clienţi ştiu că părul pe care l-au găsit în supă a parcurs, cu o noapte înainte, zeci sau sute de kilometri, că vine tocmai de la Găeşti. Şi mai puţini apreciază acest lucru cum se cuvine!”, mărturiseşte întreprinzătorul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
12 mai 2015 10:10
Citește mai mult despre: afacere frizerie mancare păr restaurant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult