Afacere de succes! O frizerie din Găeşti furnizează păr pentru jumătate din restaurantele ţării

Credeai că e imposibil să construieşti un imperiu de la zero în România, fără sprijin politic şi subterfugii oneroase? Un întreprinzător din mica urbe a Găeştilor dovedeşte contrariul!

Pornind de la o mică frizerie, cu o singură maşină de tuns şi o foarfecă second-hand, Decebal Popescu a ajuns astăzi să furnizeze păr celor mai mari lanţuri de restaurante din ţară, iar primele tentative de a se extinde pe piaţa europeană au dat rezultate promiţătoare.

“În industria alimentară e mereu nevoie de păr”, explică frizerul devenit afacerist, “dar restaurantele care şi-l produc singure nu pot asigura mereu o calitate constantă a firului, grosimea şi luciul unui păr proaspăt, de la frizerie. De aceea multe localuri, mai ales cele cu o abordare ‘haute cuisine’, apelează la noi. În fiecare seară, strângem tot părul tuns, îl sortăm, îl ambalăm în săculeţi şi îl livrăm restaurantelor pentru a doua zi.”

Potrivit lui Popescu, nu orice păr în mâncare e la fel. “Pizzeriile, de exemplu, preferă firele lungi, bine ascunse în mozzarella, în timp ce în mâncarea chinezească ai să găseşti mai degrabă păr scurt, care te face să te întrebi dacă e de la bucătar sau de la vreun animal exotic.”

“Puţini clienţi ştiu că părul pe care l-au găsit în supă a parcurs, cu o noapte înainte, zeci sau sute de kilometri, că vine tocmai de la Găeşti. Şi mai puţini apreciază acest lucru cum se cuvine!”, mărturiseşte întreprinzătorul.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
12 mai 2015 10:10
Citește mai mult despre: afacere frizerie mancare păr restaurant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult