Ai o boală rară? Te poţi umple de bani. Piaţa bolilor rare e în plină expasiune

În România, mai exact în Bucureşti, se va organiza în perioada 1 mai – 15 iunie cel mai mare târg de boli rare din Europa: Târgul Internaţional de Boli Rare „BoliFest”. Sunt aşteptaţi să participe şi să-şi închirieze stand toţi cei care cred că suferă de o boală transmisibilă pe care nu o mai are altcineva sau doar foarte puţini. Evident, boala trebuie să-l distreze cumva pe cel care o are. Asta nu înseamnă că nu poate fi mortală.

Piaţa bolilor rare a crescut foarte mult în ultimii ani. Este cunoscut faptul că bogaţii lumii caută modalităţi tot mai excentrice de a se distra. Contactarea de boli rare părea o nebunie acum câţiva ani, însă miliardarul englez Gregory Smith a crezut în ea până la capăt. Spunem până la capăt, pentru că anul trecut, chiar în seara de Revelion, fără să mai apuce 2011, Gregory a murit. Însă a murit zâmbind. El contactase cu doi ani în urmă o boală, se pare venezueleană, foarte-foarte rară. Boala se manifesta astfel: Gregory putea să imite foarte bine aglomeraţia. Dacă erai doar tu cu el pe un stadion de fotbal şi tot îţi lăsa senzaţia că nu ai unde să arunci un ac şi că te sufoci.

Cu timpul, boala însă l-a ucis. Imitând de atâtea ori aglomeraţia şi distrându-se pe seama oamenilor care nu mai aveau aer, el însuşi se simţea aglomerat, sufocat, creierul său rămânând de prea multe ori neoxigenat.

Un alt caz de succes este a lui Giordano Franchini, un italian bătrân, cae a contactat anul acesta, contra sumei de 200 de milioane de euro o boală rară de la o bătrână din Mongolia. Boala, una din cele cu transmisie sexuală şi direcţie incertă, îl face pe Giordano să se tăvălească de râs de fiecare dată când vede un om care tace şi nu scoate nici un sunet. De cum omul deschide gura, Giordano se supără, pune bot, deşi poate acela îi spune lucruri frumoase, şi pleacă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
13 aprilie 2011 12:04

Alte articole

Vezi mai mult