Al doilea român în spațiu: a plecat în Cosmos, ca să nu fie invitat la o nuntă

Vești bune dinspre știință! România are din nou un român în spațiul cosmic, la câteva zeci de ani după ce Dumitru Prunariu a fost primul cutezător care a reușit o astfel de performanță. Costin Dinulescu a ajuns ieri seară pe o orbită geo-staționară și intenționează să stea acolo cel puțin până în noiembrie.

„De mic mi-am dorit să vizitez locuri inedite, să explorez, dar nu am avut niciodată șansa, pentru că mi-am cheltuit toți banii la nunți cu dar și pe tratamente medicamentoase după nuntă. La începutul acestui an, când mă aflam la stația de cercetări științifice din Atartica și am primit o invitație de nuntă de la un verișor am decis să pun piciorul în prag și să plec. Sper că acolo nu mă găsește nimeni”, povestește Costin.

Cosmonautul român spune că nu-l interesează foarte mult ce se întâmplă în afara planetei noastre, dar apreciază la maxim locul pentru că este linște. „N-auzi claxoane, n-auzi bumți-bumți, n-auzi «încă unaa pentru nașul mareeeee», e perfect. Sigur, mănânc supă la pungă, dat tot e mai bună ca ciorba de la majoritatea nunților românești”.

Scris de Eftimie
16 iulie 2016 13:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult