Al Qaeda se teme de un atentat cu bombă la sediile sale

După ce recent mai mulţi dintre liderii Al Qaeda au fost ucişi, organizaţia a anunţat înăspirea măsurilor de securitate la sediile sale. „Ne temem ca nu cumva vreun dement, vreun fanatic să intre cu o bombă şi să pună în pericol viaţa oamenilor noştri”, spune directorul Al Qaeda pentru contra-contra-terorism. „În momentul de faţă oricine poate intra în sediul nostru, trebuie doar să lase o serie şi un număr de buletin la poartă. Uneori am senzaţia că nu învăţăm nimic din atentatele pe care le comitem”.

Ca urmare, toate sediile organizaţiei vor fi dotate cu detectoare de bombe iar accesul se va face doar cu cartelă magnetică. Măsura a stârnit proteste. „Eu îmi iau deseori de lucru acasă peste week-end. După aceea, când mă întorc luni cu valiza cu bombă, cum să-i explic prostului ăla de la poartă că e ceva pentru serviciu, că nu-s vreun terorist dement?”, spune un middle manager Al Qaeda.

Conduerea Al Qaeda ia însă foarte în serios ameninţările cu bombă şi se gândeşte chiar să externalizeze o parte din servicii în China. Există însă temerea că atentatele produse aici vor fi inferioare calitativ, dar şi că chinezii vor începe să copieze atentatele originale Al Qaeda, umplând piaţa de falsuri.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 octombrie 2011 18:43

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult