Alarmant! Dacă defrișările continuă în ritmul actual, în 2 ani nu vom mai avea unde arunca peturile

Mai multe ONG-uri de mediu românești și internaționale au atras atenția asupra acestui grav aspect într-o declarație comună făcută la Haga, în prezența mai multor militanți pentru mediu. România, ar putea ajunge, în doar câțiva ani, într-o țară unde să nu mai ai unde să arunci un pet sau o cutie de suc.

„Vom ajunge, din nou, să luăm calea pribegiei, să trăim printre străini, pe la nemți, la italieni sau francezi, să avem și noi un colțițor de codru unde să aruncăm gunoaie. Că la noi acasă nu va mai fi nimic, nimic”, a declarat un cunoscut activist de mediu din România. Iar datele prezentate sunt, într-adevăr, îngrijorătoare. România produce, anual, 300 de milioane de tone de peturi de pădure, fiind lider mondial în acest domeniu. La asta se mai adaugă ambalaje de plastic, caserole de mici, doze de bere de diverse dimensini precum și mase plastice diverse.

Situația ar putea afecta și piața muncii, de la țiganii care fură lemne la Vereștoy Attila, aceștia urmând a fi nevoiți să fure direct de la stat pentru a putea supraviețui de la o zi la alta. În plus, una din cele mai vechi înscripții românești, dovadă a scrierii și a prezenței noastre pe aceste meleaguri, „Menumorut + Lili = LOVE 899 AD” ar putea fi distrusă pe vecie și transformată în furnir.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

9 mai 2015 09:25
Citește mai mult despre: defrișari peturi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult