Albania va acorda un nou împrumut României

Situaţia economică disperată în care se află România o convins guvernul să ceară un nou împrumut de la o ţară mult mai bogată, adică Albania. Creditorii tradiţionali ai României, Republica Moldova şi Chile, au refuzat să ne mai împrumute, pentru că au garanţia că nu vor mai vedea vreodată banii.

În fapt, moldovenii, cărora le datorăm deja 10 miliarde de euro plus penalităţi, au şi trimis o firmă de recuperatori basarabeni pe capul nostru. Statul român riscă acum să îşi piardă şi Casa Poporului şi bijuteriile de valoare, precum Coloana infinitului sau Sfinxul din Bucegi.

 

Cazul României este atît de disperat încât Crucea Roşie Internaţională a refuzat să trimită ajutoare, argumentând că este deja prea târziu: “Românii nu mai pot fi salvaţi, ei urmând să moară de foame în lunile care urmează”, a afirmat cu tristeţe preşedintele acestei asociaţii umanitare.

Aflând că România nu se mai ajunge cu banii de la o zi la alta, statul albanez s-a sensibilizat şi a promis că ne mai dă el câteva sute de lei, să avem de mâncare. Singura condiţie a acordării creditului a fost să nu dăm iarăşi toţi banii pe tâmpenii, pe autostrăzi fictive, pe catedrale şi pe festivaluri muzicale, şi să luăm ceva de mâncare la copii.

 

Chestionat de reporterii TNR în legătură cu împrumutul, ministrul Finanţelor din Albania a declarat: “Ne-a fost milă de România, că umblă din poartă-n poartă cu mâna întinsă. Mai mult de silă v-am dat bani. La negocieri ne-a pufnit şi râsul, pentru că statul român a vrut să garanteze creditul cu un kilometru de autostradă, care a costat 12,5 miliarde de euro. Am hotărât să vă dăm banii fără garanţie, numai să nu mai vedem ţara asta penibilă pe hartă, că ni se face scârbă.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 iulie 2010 10:44
Citește mai mult despre: albania foame imprumut Romania

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult