Alertă generală: cod roșu în Marea Neagră

Un banc imens de cod roșu se îndreaptă necruțător către România, amenințând să distrugă agoniseala locuitorilor de la malul Mării Negre. Autoritățile maritime române au emis imediat o avertizare de cod roșu, îndemnând primăriile de pe litoral să organizeze comandamente de urgență pentru a diminua posibilele pagube produse de codul roșu.

”Nu este prima oară când codul roșu amenință România. Dacă autoritățile nu se vor mobiliza la timp, codul roșu riscă să depășească cotele de avarie și să iasă din albia Mării Negre”, ne avertizează specialiștii de la Institutul Român pentru Coduri Colorate (IRCC).

Codul roșu este o specie de cod este foarte periculoasă, el având deja o reputație de scandalagiu. În Marea Neagră codul roșu se simte ca la el acasă, profitând de faptul că celelalte specii de cod, codul galben și cel portocaliu, sunt mult mai pașnice și nu ies în evidență cu nimic.

Pentru a preveni pagubele el trebuie pescuit încă din faza incipientă, înainte să devină periculos. O altă metodă de combatere a codului roșu este congelarea lui. În supermarketuri s-au pus deja avertismente de cod roșu, la vedere, pe care este scris mare „Cod roșu ieftin” sau „cod roșu congelat.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 iulie 2010 10:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult