Alertă maximă! A fost descoperită o tulpină de Ebola specifică autobuzului 178

La scurt timp după diagnosticarea unui nou caz de Ebola în Statele Unite, atenţia epidemiologilor se îndreaptă spre ţara noastră! Recent, cercetătorii au descoperit o tulpină de Ebola complet nouă, despre care spun că este endemică în autobuzele liniei 178.

Adevărata ameninţare la adresa sănătăţii publice, spun oamenii de ştiinţă, nu e că linia 178 e terenul de reproducere al unui virus mortal. Unul dintre cercetători explică: “Se întâmplă foarte des ca maşinile RATB să găzduiască boli tropicale, mai ales vara şi toamna, dar pe alte linii circulă numai pensionari, care nu părăsesc niciodată spaţiul închis al vehiculului. Ceea ce face virusul Ebola din 178 foarte periculos e posibilitatea ca din acest autobuz să mai şi coboare cineva.”

“ Au fost – în trecut – cazuri de locuitori ai cartierului Militari care şi-au găsit de lucru în centrul Capitalei. Dacă aceştia mai există, nimic nu-i împiedică să meargă la serviciu cu Ebolabuzul, cum se numeşte linia 178 în dosarele noastre.”

Pentru prevenirea cazurilor de Ebola şi febră Marburg, pasagerii care intenţionează să coboare din autobuz la destinaţie sunt rugaţi să poarte costume de protecţie şi să le sterilizeze, prin fierbere sau expunere la radiaţii ionizante, odată ajunşi la capătul dinspre Sala Palatului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 octombrie 2014 11:41
Citește mai mult despre: africa autobuz Bucuresti Ebola Militari RATB

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult