Alertă OPC: Într-un magazin din Bucureşti a fost găsit un lot de carne necontaminată cu nimic

Zeci de locuitori ai Capitalei ar fi consumat, fără să ştie, carne neconţinând nimic dăunător, anunţă OPC. Potrivit inspectorilor, o cantitate neprecizată de carne necontaminată, provenind de la animale sănătoase, a fost descoperită recent într-un supermarket din sectorul 3.

“Este primul caz de acest gen înregistrat în ţara noastră în ultimii 10 ani”, a precizat Decebal Popescu, şeful laboratorului care a analizat carnea. “Testele au confirmat absenţa antibioticelor, a metalelor grele şi chiar a aditivilor chimici din lotul respectiv, dar cetăţenii nu trebuie să îşi facă griji. Deşi carnea necontaminată cu nimic are un gust neobişnuit, care aduce mai degrabă a bucăţi de animal decât a rumeguş sau bitum, aceasta nu este otrăvitoare. Unele popoare din Asia o consumă frecvent.”

Cu toate că nu este periculoasă, carnea a fost retrasă de pe rafturi, fiind etichetată necorespunzător. “Pe ambalaj erau inscripţionate doar animalul de provenienţă şi denumirea generică de ‘carne’”, a spus Popescu. “Cetăţenii erau păcăliţi astfel să cumpere carnea necontaminată cu nimic, crezând că achiziţionează carne obişnuită, cu toxine, bacterii, paraziţi şi cal.”

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
13 martie 2013 16:03

Alte articole

Vezi mai mult