Alertă OPC: Într-un magazin din Bucureşti a fost găsit un lot de carne necontaminată cu nimic

Zeci de locuitori ai Capitalei ar fi consumat, fără să ştie, carne neconţinând nimic dăunător, anunţă OPC. Potrivit inspectorilor, o cantitate neprecizată de carne necontaminată, provenind de la animale sănătoase, a fost descoperită recent într-un supermarket din sectorul 3.

“Este primul caz de acest gen înregistrat în ţara noastră în ultimii 10 ani”, a precizat Decebal Popescu, şeful laboratorului care a analizat carnea. “Testele au confirmat absenţa antibioticelor, a metalelor grele şi chiar a aditivilor chimici din lotul respectiv, dar cetăţenii nu trebuie să îşi facă griji. Deşi carnea necontaminată cu nimic are un gust neobişnuit, care aduce mai degrabă a bucăţi de animal decât a rumeguş sau bitum, aceasta nu este otrăvitoare. Unele popoare din Asia o consumă frecvent.”

Cu toate că nu este periculoasă, carnea a fost retrasă de pe rafturi, fiind etichetată necorespunzător. “Pe ambalaj erau inscripţionate doar animalul de provenienţă şi denumirea generică de ‘carne’”, a spus Popescu. “Cetăţenii erau păcăliţi astfel să cumpere carnea necontaminată cu nimic, crezând că achiziţionează carne obişnuită, cu toxine, bacterii, paraziţi şi cal.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
13 martie 2013 16:03

Alte articole

Vezi mai mult