Alți 16 vameși corupți au fost reținuți în declarații: ei nu au declarat nimic.

Acțiunile de eliminare a corupției din vămi a avut un efect dramatic asupra chefului de vorbă al vameșilor. În mod absolut șocant, la ora când transcriem această știre nici un vameș corupt nu declarase nimic despre faptul că ia mită, și nici nu avea de gând să declare.

De partea cealaltă a baricadei, polițiștii care anchetează cazul vameșilor au declarat mai mult decât trebuia. Liderul de sindicat al polițiștilor și vameșilor „RoLex”, Vasile Labă, s-a arătat de-a dreptul revoltat de faptul că un funcționar vamal ar putea lua mită: „Vameși corupți? Nu pot să cred așa ceva! Ce, au zis ei că au luat șpagă? Păi eu, care ieri am luat șpagă opt sute de euro, vă spun vouă asta azi? V-am spus deja? Cum adică?”

Întrebat dacă îi crede vinovați vameșii reținuți la Siret, Vasile Labă a declarat: „Sunt siderat și mă simt chiar jignit să aflu că v-ați putut gândi la asta. Oricum, dacă vreun vameș sau vreun polițist a luat șpagă, eu vă promit ceva: să dea Dumnezeu și Maica Domnului să n-aibă parte de bănișorii lui și să i se usuce mâna care a pus-o el pe bani!”, a continuat liderul sindicatului RoLex.

Scris de TNR
5 februarie 2011 14:02

Alte articole

Vezi mai mult