Clipe de groază în această dimineaţă într-un tramvai de pe linia 41, unde un grup de sirieni refugiaţi au scăpat ca prin minune de asfixiere. Bieţii oameni, imprudenţi, s-au urcat fără să realizeze că se expun unui calvar termic.aglomeratie_41_sirieni_asfixiati.jpg

“Am crezut că s-a dat cu gaz sarin, dar de fapt era un domn care ţinea mâna ridicată. Am venit dinspre Domnești, de la centura Bucureștiului. Am văzut oameni care o duc mai rău decât noi. Ei de ce nu pleacă în Germania, ca noi? Sunt mai proști?”, întreabă Minatullah. Acesta spune că împuțiții din tramvai s-au scuzat că put pentru că ar fi tăiat Radet-ul apa caldă în cartier. ”Noi eram bombardați și tot ne spălam, că suntem oameni, nu animale”, a mai spus Minatullah.

Ajunși în Drumul Taberei, imigranții au întrebat unde e cea mai apropiată stație de metrou, ca să meargă la gară, dar au fost luați la bătaie de localnici, care spuneau că nu e frumos să insulți niște oameni obidiți. Totuși, imigranții au avut parte și de momente plăcute: ”Când am ajuns la pod la Giurgiu am crezut că murim de râs. Să stai 4 ore să treci un pod? Păi nici în Irak nu e așa dezastru, și acolo se omoară unii pe alții cu bombe”, spune unul din sirieni.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 02.09.2015 09:50 Social

National Cinematografic