Am bătut Cuba la comunism. Turiştii preferă Bucureştiul, un oraş cu 7 primari de la PSD

România continuă să uimească această planetă. În timp ce alte ţări, precum Cuba, fac eforturi să atragă turiştii care vor să vadă cum arată comunismul, românii le iau faţa, cu cea mai comunistă capitală, cu 7 primari de la PSD. În prezent, doar Coreea de Nord poate rivaliza cu comunismul românesc, iar turiştii dau buzna.

Alegerea Gabrielei Firea şi a celorlalţi primari de sector comunişti arată că şi ţara noastră se află la nivelul de dezvoltare din anii ‘50, exact cum e Cuba. Atât în Havana cât şi în Bucureşti circulă mii de maşini extrem de vechi, la cubanezi din cauza embargoului, la noi din cauza pasiunii românilor pentru maşini diesel, cu peste 200.000 km reali, aduse din Germania şi înmatriculate în Bulgaria. Situaţia clădirilor e aproape identică, ambele oraşe fiind pline de construcţii vechi, cu risc de prăbuşire, dar vopsite foarte colorat.

Bucureştiul n-are doar comunism. Capitala noastră seamănă cu cea a Cubei şi din alte puncte de vedere. De exemplu, oraşul e plin de creoli. Avem un sector cu două cartiere de cubanezi, Mica Havană din Rahova şi Cuba-Ferentari, iar turiştii nu pot să distingă între carnavalul din Havana şi de o nuntă creolă de cartier din Bucureşti.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
8 iunie 2016 17:02
Citește mai mult despre: comunism Cuba Firea turism

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult