Am întîlnit şi corporatişti nefericiţi

Pentru că metroul nu mai circulă între orele 5:00 şi 16:00 din cauza grevei generale, azi s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a numărului de corporatişti nefericiţi. Sînt absolut convins că mii de corporatişti şi-au început ziua de azi mult mai prost decît de obicei. Mă gîndesc mai ales la cei care lucrează în Pipera.

 

Am fost pe vremuri un soi de mini-corporatist şi mergeam în fiecare dimineaţă cu metroul în Pipera. Mi-aduc cu groază aminte de perioada aceea, era pur şi simplu infernal: se înghesuiau corporatiştii în metrou mai ceva ca babele la micii daţi moca în Parcul Izvor. Doar că, spre deosebire de babe, ei au o atitudine demnă, de oameni foarte importanţi, mîndri de ecusonul pe care-l poartă întotdeauna la vedere.

 

Eu nu mai circul de mult spre Pipera, dar ştiu că ei sînt tot acolo: zi de zi, mii de corporatişti se înghesuie dimineaţa în metrou. Cum s-au descurcat azi, habar n-am şi, sincer, nici nu mă interesează. Ştiu doar că le-a fost mult mai greu decît de obicei să ajungă azi la muncă şi asta mi-e suficient. O zi proastă pentru corporatişti înseamnă o zi bună pentru mine. Tot timpul am ştiut că va veni şi ziua asta, nişte persoane care umblă echipate cu cămaşă şi sacou cînd afară sînt 40 de grade la umbră nu pot rămîne nepedepsite la infinit.

 

Se pare că reprezentanţii guvernului au stabilit încă de acum trei zile o întîlnire cu liderii de sindicat ai corporatiştilor, însă nici pînă la această oră ea nu a avut loc. Nimeni nu a reuşit să identifice liderii de sindicat, în mare parte pentru că toţi corporatiştii erau îmbrăcaţi la fel, la costum.

Conform unei informaţii de ultimă oră, reprezentanţi corporatiştilor i-au acuzat pe greviştii de la Metrorex de practici subterane şi i-au ameninţat că-i vor da în judecată.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
17 noiembrie 2009 09:16
Citește mai mult despre: corporatisti greva metrou

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult