Ambiţie! După pâini şi peşti, Iisus a încercat să înmulţească locurile de parcare din Centrul Vechi

Descoperit recent pe malul Mării Moarte, un manuscris apocrif prezintă cu îndrăzneală un episod jenant din viaţa Mântuitorului! Potrivit “Evangheliei după Iţic”, îmbătat de succesul înmulţirii pâinilor şi peştilor în apropiere de Bethsaida, Iisus s-ar fi avântat la un proiect de şi mai mare anvergură, în care a eşuat însă în mod lamentabil: înmulţirea locurilor de parcare din Centrul istoric al Capitalei.

“La scurt timp după ‘minunea celor cinci pâini şi doi peşti’, documentul antic relatează cum Iisus a mers pe jos până pe Brătianu cu Doamnei, de unde a intrat în Centrul Vechi. Acolo erau doar cinci parcagii şi două locuri de parcare, dar peste 4000 de corporatişti însetaţi care se învârteau de ore întregi”, explică un cercetător al Institutului Biblic “Teohari Georgescu”.

“Preţ de o seară întreagă, Iisus a încercat, prin puterile sale supraomeneşti, să înmulţească locurile de parcare: a debarasat pubelele de pe trotuar, a mutat câteva Jeepuri parcate de-a-mboulea, dar cum elibera un loc, acesta se umplea. Într-un final, Iisus a rostit câteva cuvinte care au făcut fecioarele să roşească, a montat în sictir un rastel de biciclete şi a plecat să bea o bere la el acasă, în Balta Albă de azi”, a adăugat savantul.

Scris de Vasile
14 septembrie 2013 23:09

Alte articole

Vezi mai mult