Americanii, din nou bâtă la geografie. Chevron trebuia să foreze lângă Bagdad, nu lângă Bârlad

Proverbiala incompetenţă la geografie pe care americanii au dovedit-o de atâtea ori pare să fi lovit din nou super-puterea mondială. Surse din conducerea Chevron au dezvăluit că sondele de prospecţiuni din Moldova trebuiau să ajungă lângă Bagdad, nicidecum lângă Bârlad.

„Cineva a greşit complet destinaţia echipelor de foraj. Probabil n-au văzut o hartă în viaţa lor. Acum, gândind în retrospectivă, era la mintea cocoşului. Ce gaze să fie în Bârlad? Poate de la mustul fermentat”, susţine inginerul Chevron Marian Frosu.

„Am fost puţin derutaţi”, susţin sondorii americani veniţi în Bârlad. „Ni s-a spus că mergem lângă Bagdad. Când am sosit aici, zona părea într-adevăr afectată de un război, drumurile păreau distruse de bombe, iar mulţi oameni aveau o culoare tipică irakienilor, erau agresivi, cu o tendinţă spre fanatism religios şi dispuşi la atentate sinucigaşe. Totul părea să se potrivească”, declară Michael Clepton, sondor Chevron.

Deşi prospecţiunile au fost suspendate, sondorii Chevron îndemnându-i pe bârlădeni să meargă acasă, pe după dealurile Vasluiului a apărut însă o altă problemă. Văzând că americanii vor să plece, bârlădenii s-au înfuriat pe motiv că „de ce vreţi să plecaţi? Foraţi şi la noi puţin, ce, noi suntem mai proşti?”

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Ionut
18 octombrie 2013 10:10

Alte articole

Vezi mai mult