Americanii, generoşi de 4 Iulie. Românii veniţi să-şi ia viza au primit azi şi 4 mici cu muştar

Prietenia româno-americană începe să dea roade. Pentru că azi e Ziua Naţională a Statelor Unite, românii veniţi să ceară viză la Ambasadă au fost surprinşi de funcţionari şi serviţi cu câte o porţie de mici cu muştar.

“Am găsit ambasada foarte uşor, pentru că mirosea a mici de pe la Casa Presei Libere. Înăuntru, la fiecare ghişeu funcţionarul avea un grătar şi îţi lua actele, te întreba câte ceva, îţi dădea micii şi asta era tot. La un moment dat cineva a încercat să se mai bage o dată, să ceară încă o porţie, dar l-au luat şi l-au îmbrăcat în portocaliu şi au zis că-l duc la Guantanamo, în Cuba. Ce norocos!”, spune Victor T, român venit azi la ambasada SUA.

“Cei care au cerut azi viza vor fi într-un lot special Visa Waiver. În fotografia oficială vor apărea ţinând micii în mână, ca să ştie colegii de la Vamă din SUA să-i lase să treacă”, povesteşte ambasadorul american.

Românii i-au felicitat pe americani că au reuşit să facă dintr-o ţară cu o istorie de doar 200 de ani o putere mondială, şi le-au spus că şi noi am fi reuşit, dar din cauza contextului geopolitic nu am reuşit: “Era altceva dacă România era înconjurată de oceane, şi nu de duşmani”, ar fi declarat Robert Acrişor, venit să-şi ia viza.

Scris de Ionut
4 iulie 2016 14:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult