ANAF continuă seria de propuneri menită să combată evaziunea fiscală în rândul românilor. După ce au propus monitorizarea tranzacțiilor făcute cu cardul, acum cer, ca să nu existe nici un dubiu cu privire la legalitatea plăților, ca la fiecare astfel de plată să se aducă un dosar cu șină, doi martori și un girant. 

plata card anaf.jpg

„Plata nu se va mai face oriunde sau oricum, așa la orice cârciumă sau magazin, ci în fața unui notar care să certifice legalitatea tranzacției. Dosarul cu șină va fi unul standard, ce nu poate fi cumpărat decât din Oficiile Poștale autorizate, pentru a preveni falsurile”, a declarat un reprezentant ANAF. 

Costurile tranzacționării vor fi suportate și de către cumpărător, direct, pentru că acesta va trebui să lipească pe bonul dat de POS și un timbru fiscal de doi lei. Bonul va fi apoi semnat de toți martorii și ștampilat de administratorul magazinului sau localului unde are loc plata. Totodată, dacă se dă rest, cupărătorul trebuie să emită și el o factură.

După 10 ani în care berea a colaborat impecabil cu satira în redacția Times New Roman, am realizat că e timpul să avem propria noastră bere. I-am spus – cum altfel? – TNR. Comand-o online și fă un redactor TNR fericit!

Scris de Eftimie | Thursday, 28.07.2016 16:48 Social

National Cinematografic