ANAF continuă seria de propuneri menită să combată evaziunea fiscală în rândul românilor. După ce au propus monitorizarea tranzacțiilor făcute cu cardul, acum cer, ca să nu existe nici un dubiu cu privire la legalitatea plăților, ca la fiecare astfel de plată să se aducă un dosar cu șină, doi martori și un girant. 

plata card anaf.jpg

„Plata nu se va mai face oriunde sau oricum, așa la orice cârciumă sau magazin, ci în fața unui notar care să certifice legalitatea tranzacției. Dosarul cu șină va fi unul standard, ce nu poate fi cumpărat decât din Oficiile Poștale autorizate, pentru a preveni falsurile”, a declarat un reprezentant ANAF. 

Costurile tranzacționării vor fi suportate și de către cumpărător, direct, pentru că acesta va trebui să lipească pe bonul dat de POS și un timbru fiscal de doi lei. Bonul va fi apoi semnat de toți martorii și ștampilat de administratorul magazinului sau localului unde are loc plata. Totodată, dacă se dă rest, cupărătorul trebuie să emită și el o factură.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 28.07.2016 18:48 Social

National Cinematografic