Normele metodologice de aplicare a ultimelor norme ANAF, cele referitoare la impozitarea activităților economice din preajma nunților ascund elemente tot mai bizare, puse acolo de legiuitor din greșeală sau, mai rău, cu rea intenție! Ca dovadă, un articol din legislație prevede că trebuie să trimiți și la ANAF o felie de tort de la nuntă.

tort_de_mamaliga_ospat_tnr.jpg

„Procedura cere ca prima felie, cea tăiată de miri, să fie impachetată și trimisă la ANAF pentru a face o evaluare cu privire la amploarea nunții”.Vedeți dvs, ANAF are un tabel și un mercurial în funcție de procentul de frișcă adevărată din tort și știe exact dacă este o nuntă de săraci, cu frișcă doar pe deasupra, sau una căreia i se poate aplica altă grilă de impozitare”, a declarat Florin Ciuraru, expert contabil.

Din păcate, explicațiile expertului contabil nu stau în picioare întrucât în aceeași modificare legislativă se mai precizează că mirii trebuie să facă un pachețel cu ce-a fost antreu, felul unu, felul doi, sărmăluțele, un pahar de șampanie și-i sticlă, să trimită toate astea la ANAF la inspectorii la care sunt arondați. Această prevedere va îngreuna și mai mult nunta întrucât acum nuntașii trebuie să-și aducă aminte și în care porție de mâncare să scuipe, „că aia e pentru nașul mare de la ANAF”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Saturday, 20.10.2018 11:29 Social

National Cinematografic