Anchetă. O grupare de veveriţe din Austria exportă camioane de ghinde din România

Jaful sistematizat al resurselor României continuă. Recent a fost descoperită o nouă grupare din Austria, formată din câteva veverițe răufăcătoare, care adună ghinde din țara noastră și le exportă cu camioanele în Austria, unde prețul se triplează, pentru că ghindele românești sunt superioare altor ghinde.

Veverițele au fost văzute prin mai toate pădurile României, pe care le devalizează cu tupeu. Unele căpetenii le oferă veverițelor indigene prețuri de nimic ca să adune ghinde, profitând că veverițele noastre au probleme cu alcoolul și cu sărăcia. Ghindele devin apoi proprietatea SC Schweigopher Holz-Ghinden-Industries GMBH, cu sediul la Viena.

Surse din câteva ONG-uri spun că la vamă camioanele trec fără să fie inspectate, hoția fiind organizată la nivel de stat. Câțiva activiști care au încercat să oprească un camion au fost atacați cu ghinde de veverițele austriece agresive. Purtătorul de cuvând al companiei, Maxi Veveritzovich, a refuzat să comenteze furtul pe față și le-a oferit reporterilor câteva ghinde din pădurile românești, într-un gest de sfidare fără precedent.

Scris de TNR
8 februarie 2020 09:02
Citește mai mult despre: veverite

Alte articole

Vezi mai mult