Andrei Pleşu părăseşte “Dilema” pentru principalul rival, catalogul Kaufland

„Dilema veche” coboară cu încă un picior în groapă după ce a primit o lovitură dură de la principalul său concurent. Cunoscutul eseist şi critic culinar Andrei Pleşu a semnat un contract de colaborare cu catalogul Kaufland, acesta urmând să scrie săptămânal cronica de mezeluri a îndrăgitei publicaţii culturale.

După succesul unor lucrări de specialitate ca „Fileuri din poveste” şi „Labirintul carmangeriei”, Pleşu ar putea publica în foileton, în paginile catalogului Kaufland, şi cea mai nouă operă a sa, Jurnalul de la Pleşcoi, scrisă ca urmare a experienţei revelatorii pe care a trăit-o la cenaclul de cârnaţi din comuna cu acelaşi nume.

Pe lângă contribuţia esenţială a lui Pleşu, catalogul Kaufland ia în calcul introducerea a două integrame noi pe ultima pagină, asigurându-şi astfel hegemonia pe o piaţă culturală extrem de dinamică.

Suma pentru care catalogul Kaufland l-a braconat pe Pleşu de la Dilema nu a fost dezvăluită. „Circulă zvonul că ar fi o sumă de peste şase zerouri. Nu lei, nici euro, doar calorii”, a comentat nea Marcel, proprietarul unei măcelării din centrul Capitalei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 mai 2020 10:05
Citește mai mult despre: Plesu

Alte articole

Vezi mai mult