Andrei Pleşu vinde DVD-uri pentru corporatişti

Credeam că odată cu plecarea lui Corneţeanu cei de la Adevărul se vor linişti şi vor începe să-şi vândă publicaţiile din trust drept ceea ce sunt, nicidecum ca bonus la o carte, un album sau un DVD. Când colo, ei plusează: de săptămâna asta vor vinde şi Dilema veche împreună cu un DVD. Ce-i drept, la cotidianul Adevărul toate zilele sunt ocupate de un insert, nu mai e nici una liberă pentru introdus alte inserturi, iar la Click! încă e riscant să dea filme porno, că nu permite legea.

Oricum, am vaga impresie că, dacă angajezi un redactor de la Adevărul, probabil vine cu ceva „insert”, fie cu birou, fie cu un calculator pe care să lucreze.

După ce o parte din intelectualii noştri au ajuns să-i ridice osanale lui Băsescu, organizaţi în facţiunea ultras „Intelectualii lui Băsescu”, acum i-a venit rândul lui Andrei Pleşu să se marcheteze: din păcate pentru el, a ajuns producător de DVD-uri. Tirajul Dilemei vechi va creşte ameţitor (porneşte de jos, e firesc), însă prestigiul publicaţiei lui Andrei Pleşu va tinde spre zero. Am convingerea că Pleşu nu a fost deranjat de mai-marii trustului ca să fie anunţat de rebrenduirea Dilemei vechi, pentru că oricum n-ar fi fost de acord cu aşa ceva.

Tragic destin pentru Noica, care-şi vede doi dintre elevii preferaţi ajunşi în situaţii nu tocmai demne pentru unii care şi-au dedicat tinereţile studiind Platon sau Heidegger: Gabriel Liiceanu povesteşte mândru câte balsamuri foloseşte sub duş şi-l ridică la cer pe Băsescu, iar Andrei Pleşu vinde DVD-uri pentru corporatişti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
6 aprilie 2010 07:53
Citește mai mult despre: Adevarul dilema veche intelectual Plesu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult