Angajaţii de la fabrica de magiun din Bihor nu s-au abţinut nici anul acesta şi au făcut pălincă din toate prunele

E al șaselea an consecutiv în care fabrica de magiun din Aleșd, județul Bihor, ajunge să pună producția în sticle și nu în borcane. În urma unui vot rapid, angajații au decis din nou că e păcat de prune așa faine și le-au băgat la cazan, scoțând o pălincă ”de numa`-numa`”, potrivit maistrului fabricii.

Înființată în urmă cu șase ani printr-o investiție cu bani europeni, linia de producție a fabricii de magiun a fost modificată pentru a permite transformarea prunelor în licoarea preferată a bihorenilor. În fabrică se produc totuși anual circa 20 de borcane de magiun, din prune ”prea proaste să intre la cazan”, ca să nu se supere patronul.

”Din producție, i-am dat cota lui, de 500 de litri de pălincă, și borcanele de magiun, deși probabil pe alea le dă la export, că la noi nici pruncii nu consumă așa ceva. Pălinca-i baza!”, spune Adi Crăciun, unul din angajați.

Fabrica de magiun din Bihor este singura firmă din județ cu prezență 100% la muncă. Angajații susțin că ar putea dubla producția și sunt în discuții cu patronul să achiziționeze un cazan de distilare de dimensiuni mai mari, ca să obțină mai multă pălincă. Fabrica are cotă de piață de 60% și singurii rivali din zonă sunt cei de la fabrica de magiun din Satu Mare, care produc restul de 40% din pălincă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
20 octombrie 2017 08:23
Citește mai mult despre: bihor magiun pălincă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult