Angajatorii români cer ca diplomele de facultate să fie tipărite pe hârtie mai moale

Camera de Comerţ a României a găzduit un foarte interesant seminar pe tema pieţei forţei de muncă şi a învăţământului universitar. La seminar au participat numeroşi oameni de afaceri şi directori de firme care şi-au exprimat opinia cu privire la diplomele de facultate emise de universităţile româneşti.

“Principala problemă pe care o văd eu este calitatea hârtiei. Vin oameni la noi la firmă să se angajeze, prezintă şi diplomele de studiu, cum e firesc. Din păcate, hârtia pe care sunt tipărite diplomele este foarte tare, aproape cartonată. Nici cei aflaţi în căutare de job-uri, nici angajatorii nu sunt avantajaţi de această situaţie”, a explicat Decebal Popescu, un cunoscut antreprenor român.

Angajatorii prezenţi la seminar au făcut şi o serie de sugestii în privinţa diplomelor emise de facultăţi sub egida Ministerului Educaţiei. “Ar fi indicat a se evita hârtia prea groasă, precum şi cea lucioasă sau alunecoasă. Dacă se poate, ar fi plăcut să se folosească o hârtie mai poroasă, eventual cu triplu strat, cu arome de aloe vera, muşeţel sau “Aroma Therapy”. Mai multe arome şi culori ar fi minunat”. Totodată au cerut ministerului urgentarea eliberării de diplome, pentru că “nu ştii niciodată când eşti într-o situaţie jenantă şi n-ai o diplomă de licenţă la tine”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 iulie 2013 09:07

Alte articole

Vezi mai mult