Animalele ţării îşi pierd casele din cauza inundaţiilor

Ploile şi furtunile din ultima perioadă au afectat grav viaţa animalelor, zeci de familii pierzându-şi chiar viaţa. În Gorj, o gospodărie întreagă a fost practic ştearsă de pe faţa pământului. Încă în stare de şoc, domnul Ghiţă ne-a povestit drama sa: „Eram pe deal, umblam relaxat cu un pai în gură, când am auzit vecinii strigând că e inundaţie. La început chiar m-am bucurat, că o să avem şi noi mocirlă proaspătă pentru ăia mici. Am zburat repede acasă şi, ce să vezi: scroafa era moartă în coteţ!

Nu cred că e un accident. Noi am mai primit nişte ameninţări cu moartea anul trecut, prin decembrie, de la un nesimţit care ne-a făcut albie de porci. Nu l-am luat în seamă, că şi vecinul Mişu a fost ameninţat cu moartea, prin aprilie, dar n-a păţit absolut nimic.”

 

Tot din cauza ploilor abundente, în judeţul Caraş-Severin albinele şi-au ieşit deja din matcă. Nivelul apelor a depăşit demult coteţele de avarie, iar gospodăriile sunt acum sub ape. În judeţul Vaslui mai multe case de păianjeni au fost luate de ape, iar vieţile acestor nefericiţi atârnă practic de un fir de aţă. În cuşca lui Rex e acum linişte, iar lanţul său a rămas gol şi stingher. De frică să nu fie lovit de trăznet, bietul câine s-a dezlănţuit şi a fugit de acasă după o maşină de gunoi.

În judeţul Alba atmosfera generală e una de deznădejde, însă există şi excepţii. O familie de gâşte înfruntă cu demnitate viitura, în frunte cu tatăl, domnul Isac: „Apa ne-a ajuns până la glezne, dar nu disperăm. Am trecut de atâtea ori prin apă, fără urmări grave. Pe această cale vrem să adresăm un cârduros mesaj de condoleanţe tuturor racilor morţi şi raţelor înecate”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
23 iunie 2010 11:51
Citește mai mult despre: furtuni inundatii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult