Animalele ţinute în captivitate la Zoo vor fi eliberate condiţionat, pentru bună purtare

După ce mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor au criticat regimul strict de detenţie de la parcul Zoo Băneasa, administraţia penitenciarului de animale doreşte să acorde câtorva exemplare de aici o a doua şansă. Deţinuţii pot fi eliberaţi condiţionat şi se pot reabilita total numai dacă în ultimii cinci ani de detenţie au avut un comportament exemplar, nu au rănit pe nimeni şi nu şi-au expus zonele genitale vizitatorilor, cum fac unele maimuţe prost-crescute.

„Pentru mine este un nou început. Voi încerca să-mi găsesc o slujbă ca grădinar”, a declarat bursucul, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru că a călcat într-o capcană care nu era a lui. El urmează să fie eliberat condiţionat săptămâna viitoare, de îndată ce se va găsi o scorbură pentru el.

Un alt animal care va ajunge în libertate este ursul, care a fost arestat în urmă cu patru ani pentru tâlhărie şi vandalism asupra unui grup de turişti străini. „Recunosc, am muşcat pe cineva, iar acum sunt cuprins de remuşcări. Dacă voi fi eliberat sunt dispus să accept orice slujbă. M-aş angaja şi ca urs-gunoier, numai să fiu cinstit. Dacă nu voi găsi nimic de lucru în ţară o să plec în Spania ca urs-zmeurar, că am auzit că se câştigă bine.”

În zona de maximă siguranţă a parcului zoo sunt închise cele mai periculoase animale, criminalii, felinele mari şi recidiviştii. Pentru aceste exemplare libertatea deja nu mai este o soluţie, pentru că ei au încălcat în repetate rânduri termenii eliberării condiţionate şi s-au bătut între ele cu sălbăticie. Anul trecut au venit şi nişte preoţi, care au încercat să-i readucă pe calea cea dreaptă citindu-le din Cartea Junglei. Fără niciun rezultat, pentru că singura lege de care ascultă aceste bestii este Legea Junglei.

Sunt însă şi voci care contestă eliberarea condiţionată a animalelor sălbatice de la Zoo Băneasa. Cea mai stridentă este cea a câinilor comunitari, care spun că viaţa lor va fi în pericol odată ce sălbăticiunile vor ajunge în libertate. “Măsura este deplasată. Abia am scăpat de spaima Paştelui, acest veritabil Holocaust al rasei noastre, iar acum viaţa ne este din nou pusă în pericol. Ce şanse am eu, un maidanez onest, împotriva ursului? Pot să mă bat cu el? Nu, că n-am nici o şansă. La fel cu leul. Presimt că mulţi dintre noi vom fi alungaţi de pe străzi”, susţine liderul câinilor comunitari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
3 iunie 2010 22:00
Citește mai mult despre: animal captivitate gradina zoologica libertate

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult