ANM a anunțat un cod de o culoare necunoscută, despre care nimeni nu știe ce înseamnă

Este vorba de o avertizare de cod wenge pastelat cu reflexii sepia-lazuliu imperial pe fond galben-nanchin, nuanță deschisă. Avertizarea i-a pus în dificultate pe românii care sunt foarte curioși să afle cum e vremea afară dar nu se pricep câtuși de puțin să descifreze coduri, să dezlege mistere și să rezolve ghicitori.

Situația a ajuns în atenția autorităților după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că avertizările meteo din ultima vreme devin tot mai greu de înţeles pentru oamenii de rând. „Eram în fața șifonierul și ascultam buletinul meteo la televizor ca să știu cu ce să mă îmbrac”, ne scrie un domn din București. „După ce am auzit că e codul ăsta wenge pastelat, m-am speriat. Am impresia că asta e codul pentru Apocalipsă. Ce știți, a început să plouă cu foc și pucioasă în partea de est a țării?”

Alții sunt revoltați chiar de faptul că ANM folosește aceste coduri de culoare care nu spun nimic nimănui. „Nu înțeleg de ce starea vremii trebuie codificată”, ne spune un tânăr profesor de matematică. „Ce se întâmplă, le e frică de ceva, se fură din starea vremii? Avem o problemă de securitate națională meteo? Bine că nu mi-a cerut și parola, că vorbeam cu un hacker să spargă serverul ANM și aflam starea vremii pe o săptămână întreagă.”

Scris de TNR
26 ianuarie 2012 08:01

Alte articole

Vezi mai mult