Antagonismul suprem? Un bulibașă din Tecuci și-a botezat gemenii Provaccin și Antivaccin

Mare bucurie, dar și – dac-ar ști ce-i aia – degringoladă într-o familie de pe Ulița Academicienilor din Tecuci. Bucurie mai ales pentru capul familiei, Sidipleiăr Ciorbaru, căruia soția i-a născut două noi și superbe alocații, sub forma unor gemeni sănătoși și zglobii. Însă fericirea celor 93 de membri ai familiei a fost înlocuită de confuzie și angoase când tatăl a decis să-și boteze copiii cu numele preferate din ultimul an – Provaccin, respectiv Antivaccin.

Rudele lui Sidipleiăr se arată revoltate, prorocind un iminent conflict de proporții biblice între cei doi frați. „Ascultă-mă pă mine că-s femeie încercată, am crescut 9 copii șî de la fiicare câte 7-8 nepoți, da-n toț’ 26 de ani ai mei n-am pomenit așa ceva”, spune cu obidă Farmaciainimiicatena Gârlici, măritată Ciorbaru. „Nu-i bun cum i-a pus numile la copii, mai ales că-i fată șî băiet, nici nu știi să-i zâci care-i care. Păi nu mai ie bune numile noastre tradițeonale, din moși strămoși? Nu-i putea zâce șî iel, ca uaminii normali, Panasonica șî Beenveu sau Neimarmpape șî Serelauinians? Mai rău ca Cail șî cu Aben o să iasă, o să vez’!”, tună și fulgeră cea care pare a fi mătușa de-a doua a gemenilor.

Specialiștii în onomastică aplicată ai Institutului „Semiramid Tânjală” din localitate spun cu îngrijorare că n-a existat o amenințare similară tocmai de la începutul secolului al XVII-lea. Atunci, un strămoș al familiei Ciorbaru își botezase gemenii Mihaiviteaza și Sinanpașu, stârnind un conflict ce i-a adus întregul neam aproape de extincție. Acum cercetătorii se tem de ceva chiar mai grav: apariția în regiune a unei găuri negre, sau măcar tuciurii, care i-ar putea fi fatală întregii zone metropolitane a Tecuciului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
7 aprilie 2021 11:35
Citește mai mult despre: bulibasa vaccin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult