Anul ăsta la Bâlea nu se va face hotel, ci spital de gheață

Nevoia de spitale i-a făcut pe întreprinzătorii de la Bâlea Lac să se reorienteze. Anul acesta, în loc de hotel de gheață, în vârful muntelui va fi construit un spital de gheață, destinat pacienților cu Covid. Spitalul de gheață are nenumărate avantaje. În primul rând, nu poate lua foc. Gheața asigură și o transparență totală în spital, ceea ce va reduce șpaga, boala tradițională a spitalelor.

Un alt avantaj evident este că în spitalul de gheață va fi frig și asistentele vor avea mereu sfârcurile întârite.

Investitorii sunt convinși că spitalul de gheață va avea succes, nu doar pentru că suntem în valul 4, ci și pentru că la final, dacă te faci bine primești și 5 ture cu schiurile sau snowboardul, la alegere. Accesul în spitalul de gheață va fi problematic, se vor folosi ambulanțe 4×4 sau elicoptere, de aici și prețul piperat al internărilor. Pentru un sejur clasic de 2 săptămâni, prețurile pornesc de la 10.000 lei, fiind incluse oxigenul, masca și sacul de plastic.

La cerere, pacienții pot fi păstrați în gheață până când știința va găsi un leac pentru Covid, dar constructorii spitalului de gheață spun că nu garantează că se vor vindeca și degerăturile.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
11 noiembrie 2021 13:11
Citește mai mult despre: Bâlea gheață hote spital

Alte articole

Vezi mai mult