Având în vedere controversa care pluteşte în jurul vaccinurilor, o acoperire de 100% rămâne un vis al medicilor de pretutindeni! Anul acesta, însă, se preconizează că absolut toţi românii vor fi protejaţi împotriva virusului gripal, în urma deciziei Direcţiei de Sănătate Publică de a distribui vaccinul prin intermediul unui aliment omniprezent - şaorma.

saorma_cu_de_toate_chimist.jpg
“În cadrul unui proiect pilot, ‘Imunizare cu de toate’, orice şaorma comandată în Capitală va conţine o doză de vaccin antigripal. Dacă demersul nostru va avea succesul scontat, îl vom extinde rapid în alte oraşe consumatoare de şaorma”, a declarat Decebal Popescu, coordonatorul programului. “În ritmul în care consumă românii şaorma, ar dura doar 4-5 zile pentru ca toată populaţia să fie vaccinată.”

O altă veste bună e că, deşi Institutul Cantacuzino nu îl mai poate fabrica, vaccinul antigripal din şaorma va fi tot unul românesc. “Dristor, Calif şi Genin şi-au inaugurat deja liniile de producţie. Vaccinurile pe bază de maioneză sunt verificate de OMS şi deosebit de gustoase.”

Până în 2025, transmite Ministerul Sănătăţii, şaorma ne-ar putea proteja nu doar de gripă, ci şi de difterie, polio şi rabie. “Singura spumă de la gurile românilor va fi cea de usturoi!”, a glumit un expert.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Thursday, 22.10.2015 18:33 Social

National Cinematografic