Apariţie misterioasă într-un lan de grâu din România: un ţăran a fost văzut muncind

O imagine stranie face furori pe internet zilele acestea. Realizată de un fotograf amator, ea arată un lan din judeţul Ialomiţa unde se vede, cu claritate, un ţăran în timp ce munceşte. Fotografia a fost realizată dintr-un avion de agrement.

“Nici mie nu mi-a venit a crede ochilor. Am scos repede aparatul de fotografiat, am tras câteva cadre la repezeală. Când am ajuns acasă şi am analizat mai bine pozele, toate teoriile mi-au fost confirmate”, a spus fotograful care a realizat inedita imagine. Specialiştii în domeniu au opinii diverse apropo de fotografie. “O să trebuiasă să o analizăm cu atenţie, să nu cumva să fim victimele unei farse. În zilele noastre toată lumea are un Photoshop acasă”, a declarat responsabilul cu fenomene paranormale din cadrul Ministerului Agriculturii.

Pe de altă parte există şi cercetători în domeniu, sociologi în special, care cred în autenticitatea pozei. “Am studiat-o cu atenţie, în preajma ţăranului se văd nişte semne ciudate pe care noi, în limbaj de specialitate, le numim brazde. Toate acestea nu arată decât o degenerare a ţăranului ca om, un fel de domesticire a sa, prin care este nevoit să îşi schimbe comportamentul specific, cel mai probabil din cauza schimbărilor climatice şi a poluării”, spune Mihai Cantacuzino, sociolog. Acesta a precizat că, o altă explicaţie pentru comportamentul deviant al ţăranilor o reprezintă televizorul şi societatea modernă aflată în continuă schimbare. “Ne dezrădăcinăm pur şi simplu, tot mai mulţi ţărani nu mai ţin legătura cu vechile tradiţii, rar îi mai vezi în cârciumi sau cerând ajutoare sociale. Doar bătrânii şi excentricii mai păstrează vechile tradiţii”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

3 iulie 2012 11:07

Alte articole

Vezi mai mult