Când eşti o corporaţie de miliarde, ai cinismul în sânge şi o dovedeşti de câte ori ai ocazia! Cu câteva zile în urmă, cei de la Apple au oferit presei imagini cu mii de refugiaţi sirieni înghesuindu-se în gările din Ungaria, susţinând că toţi se grăbesc să ajungă în Europa ca să prindă lansarea noului iPhone 6S.

refugiati_gara_ungaria_aglomeratie_iphone.jpg
“Priviţi-i pe toţi aceşti oameni. Unii dintre ei şi-au vândut locuinţele ca să poată plăti o călăuză care să-i aducă la lansarea noului iPhone. Alţii au înfruntat valurile în ambarcaţiuni improvizate, riscându-şi viaţa ca să poată simţi pe pielea lor un telefon cu Live Photos şi 3D Touch!”, a declarat Decebal Chung, manager de PR la compania Apple.

“Dacă nu ne credeţi, uitaţi-vă atent la minutul 17 din filmare. Se vede clar o pancartă cu ‘We are coming to Europe to find Jobs’”, adaugă angajatul companiei americane.

Curând a reieşit că o bună parte din filmări fuseseră editate ca să se potrivească mai bine cu ipoteza fantezistă a celor de la Apple. “Atunci când sirienii sunt supăraţi că nu li se oferă un tren către Germania şi strigă ‘Allahu akbar!’, sunetul a fost modificat ca să pară că strigă ‘Apple akbar!’”, spune un expert în manipulare video.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Thursday, 10.09.2015 12:19 Social

National Cinematografic