Aprobarea Patriarhiei, necesară de azi pentru construcţia intersecţiilor în cruce

Începând de astăzi, drumarii trebuie să obţină binecuvântarea Patriarhiei pentru orice lucrare de infrastructură care include o intersecţie în cruce. Noua lege este bazată pe o prevedere mai veche, potrivit căreia obiectele de cult nu pot fi produse decât cu aprobarea Bisericii.

“Nu vorbim aici de iconiţe sau lumânări, ci de lucrări monumentale, vizibile din avion”, a explicat Patriarhul Daniel. “Unora li se pare exagerată solicitarea noastră, dar foarte mulţi oameni se închină la intersecţiile în cruce, mai ales când nu merg semafoarele. Fără îndoială, intersecţiile în cruce sunt obiecte de cult. ”

Înaltul prelat a adăugat că proiectul iniţial avea în vedere toate intersecţiile. “În popor, orice intersecţie se numeşte răscruce”, a specificat şeful BOR, “dar am primit o ofertă de nerefuzat din partea cultului mozaic în ceea ce priveşte intersecţiile în şase colţuri.” Este posibil ca, de asemenea, bi- şi trifurcaţiile să fie interzise prin lege, pentru că amintesc de furcile diavolilor, predispunând, potrivit Patriarhului, la “ispită şi accidente”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
26 august 2012 15:08

Alte articole

Vezi mai mult