Ar fi păcat să nu furi. Sfaturile unui preot

Un preot din Marea Britanie i-a sfătuit pe săraci să fure din magazine dacă le e foame, că nu fac mare deranj. E oricum mai bine să furi din supermarket decât să dai în cap la lume pe stradă, să te prostituezi sau să predai teoria evoluţiei unor elevi de şcoală generală.  

Preotul le-a mai spus enoriaşilor să procedeze creştineşte în caz că sunt prinşi şi luaţi la omor de paznici, să întoarcă şi celălalt obraz. Sau, mă rog, şi cealaltă talpă, dacă gardienii le dau cu pulanele acolo unde nu rămân urme.

Oricum, în niciun caz să nu urmeze principiul ochi vânăt pentru ochi vânăt, dinte pentru dinte.

Primele care i-au urmat sfatul au fost femeile sărmane, care sunt înnebunite după shop lifting (sau shopping, cum zic ele). Uneori îi mai iau şi pe bărbaţi, dar lor nu le place să umble prin magazine, se plictisesc groaznic, de multe ori se duc glonţ la paznic şi îşi dau prietenele în gât, să scape, să plece mai repede de acolo, indiferent unde.
Sunt şi enoriaşi care au privit cu suspiciune sfaturile, care s-au uitat chiorâş la preotul anglican. Norocul lor e că şi-au amintit vorba asta englezească: Să faci ce face popa, nu ce zice popa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 ianuarie 2010 08:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult