Veşti bune pentru agricultura din România! Mulţumită căldurii din ultimul timp, în satele din Bărăgan şi lunca Dunării, arborele de pufuleţi a dat în pârg cu două luni mai devreme. Dacă, în mod normal, pufuleţii se culeg în septembrie, ţăranii spun că aceştia sunt deja copţi, semn că am putea avea două recolte anul acesta - un efect secundar binevenit al încălzirii globale.

caruta_pufuleti.jpg
Introdus în România în secolul al XVII-lea, arborele de pufuleţi a înlocuit în sudul ţării tufa de pufarin, cândva gustarea preferată a boierilor valahi.

Precum măslinele, pufuleţii se culeg foarte simplu, spun agricultorii din Cârlici, jud. Ialomiţa. “Aşternem un cearşaf şi dăm cu ciomagul până cad toţi pufuleţii. Care-s copţi, pică şi singuri. Pe urmă îi ambalăm şi sunt gata de mâncat.”, a explicat Grigore, pufulicultor de 3 generaţii.
“Important e să facem asta repede, înainte să vină ploile şi să se transforme în mămăligă. Mămăliga de pufuleţi e cleioasă, n-o mănâncă nici peştele”

Dacă temperaturile ridicate se menţin, în octombrie vom mânca pufuleţii de toamnă, mai mici, dar mult mai săraţi şi mai gustoşi decât cei de vară.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Tuesday, 25.07.2017 15:23 Social

National Cinematografic