Arheologii au descoperit că oamenii din Epoca de piatră erau datori la Silex Cămătaru

În urma săpăturilor arheologice efectuate într-o peşteră din situl Ferentari s-au descoperit datorii fosilizate ce datează din Epoca de piatră. Pe pereţii peșterii s-au găsit şi câteva picturi rupestre de ameninţare cu moartea, ceea i-a convins pe arheologi că datoriile aparţineau Clanului Cămătarilor din Epoca de piatră, condus de Silex Cămătaru.

Despre viaţa cămătarilor preistorici se știu puține lucruri, deoarece ei nu aveau contact cu vecinii de la Hamangia, Cucuteni sau Gumelniţa. Din cauză că nu cunoșteau scrisul, cămătarii erau nevoiți să deseneze ameninţări cu moartea pe pereții peşterilor sau pe lespezile de piatră, sub protecția anonimatului. Totuși, picturile de amenințare ale cămătarilor sunt foarte ușor de recunoscut pentru că reprezintă degete tăiate, case incendiate sau oase rupte violent. În plus, toate desenele lor de amenițare sunt pline de greșeli gramaticale.

Conform izvoarelor istorice, clanul cămătarilor din epoca de piatră era compus din fraţii Granit, Bazalt şi Silex Cămătaru. Aparent, ei aveau mari dificultăți în a găsi nume pentru copiii lor, asta pentru că nu erau suficiente obiecte în jur care să-i inspire. Din aceste motiv copiii lor se numeau în general Piatră, Piatră și respectiv Piatră.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 iunie 2012 14:06

Alte articole

Vezi mai mult