Arheologii au dezgropat un sat de români înzăpeziţi încă din 1993

Descoperire de senzaţie în nordul judeţului Dâmboviţa unde, după mai bine de trei ani de săpături, arheologii au descoperit un sat întreg, plin de români, care rămăseseră prinşi în nămeţi în 1993. Sătenii pierduseră aproape orice speranţă că vor fi salvaţi iar unii dintre ei deja se apucaseră să se deszăpezească singuri.

„Din fericire oamenii nu au fost foarte şocaţi la vederea noastră. Peisajul din jurul lor a rămas aproape neschimbat în ultimii 20 de ani, n-a reparat nimeni drumul până la ei, curent electric tot n-au, podul peste râu e tot dărâmat, de la inundaţiile din ’84. Este un colţ de Românie neatins de civilizaţie, ca multe din ţara noastră”, a explicat şeful echipei de cercetători.

Din păcate, odată ce s-au mai dezmorţit, oamenii au început să pună întrebări. „Ne-au întrebat de punctul 8 de la Timişoara, dacă FSN-ul mai e la putere şi ce mai face Băsescu, ăla care a vândut flota. Le-am răspuns sincer şi ne-au cerut să-i înzăpezim la loc”, s-au plâns arheologii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
13 decembrie 2012 15:12

Alte articole

Vezi mai mult