Munca asiduă a arheologilor români deschide o fereastră nouă asupra culturii fascinante a strămoşilor noştri! Dup ani de studiu, o echipă de cercetători de la Universitatea din Tecuci a reuşit să descifreze primele şase litere de pe tăbliţa circulară de la Tărtăria, probabil cea mai veche scriere din istoria omenirii.

tablite_tartaria_descifrate.jpg
"Cel mai probabil, tăbliţa conţine un mesaj alcătuit din şapte foneme, reprezentate prin semne grafice, cum era obiceiul în neolitic. Nu le-am descifrat decât pe primele şase: M, U, I, E, P şi S", spune prof. Decebal Popescu.

"Ar putea fi o incantaţie religioasă sau pur şi simplu o amuletă menită să alunge duhurile rele. Alţi colegi au emis chiar şi ipoteza că era plăcuţa de înmatriculare a unui car de luptă scit, baltic sau scandinav."

"O mărturie de la încoronarea şefului de trib Muiepso? Un ornament funerar sustras din tumulul războinicului Muiepsa? O jertă adresată corespondentului balcanic al zeului maiaş Muiepsl? Foarte curând vom desluşi misterul", a declarat un alt cercetător, convins că revelaţia e iminentă.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Friday, 20.07.2018 16:51 Social

National Cinematografic