Arheologii români, pe punctul de a descifra tăbliţele de la Tărtăria! Primele şase litere sunt “MUIEPS”

Munca asiduă a arheologilor români deschide o fereastră nouă asupra culturii fascinante a strămoşilor noştri! După ani de studiu, o echipă de cercetători de la Universitatea din Tecuci a reuşit să descifreze primele şase litere de pe tăbliţa circulară de la Tărtăria, probabil cea mai veche scriere din istoria omenirii.

„Cel mai probabil, tăbliţa conţine un mesaj alcătuit din şapte foneme, reprezentate prin semne grafice, cum era obiceiul în neolitic. Nu le-am descifrat decât pe primele şase: M, U, I, E, P şi S”, spune prof. Decebal Popescu.

„Ar putea fi o incantaţie religioasă sau pur şi simplu o amuletă menită să alunge duhurile rele. Alţi colegi au emis chiar şi ipoteza că era plăcuţa de înmatriculare a unui car de luptă scit, baltic sau scandinav.”

„O mărturie de la încoronarea şefului de trib Muiepso? Un ornament funerar sustras din tumulul războinicului Muiepsa? O jertfă închinată corespondentului balcanic al zeului maiaş Muiepsl? Foarte curând vom desluşi misterul”, a declarat un alt cercetător, convins că revelaţia e iminentă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
20 iulie 2018 14:51
Citește mai mult despre: arheologie istorie PSD tablite tartaria

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult