Arsenalul nuclear al Liechtensteinului, dat dispărut! A fost scăpat într-o gură de canal

Micuţul stat Liechtenstein a devenit subit mult mai expus unui atac armat, după ce întregul său arsenal nuclear a fost scăpat într-o gură de canal. „E foarte posibil să nu-l recuperăm niciodată. Până acum, mai mult ca sigur a fost înghiţit de un peştişor sau vreo râmă”, a anunţat, cu vădită dezamăgire, şeful Statului Major.

„Îl aveam prins de brelocul de la chei, chiar nu-mi pot da seama cum a căzut. Am apucat doar să văd cu coada ochiului cum întregul nostru arsenal nuclear cade în gura de canal”, a explicat oficialul care îl avea în grijă pe perioada week-end-ului.

Deşi presa speculează că oficialul ar fi fost în stare de ebrietate în momentul în care a scăpat armamentul nuclear în gura de canal, reprezentaţii Armatei care au investigat cazul spun că e vorba strict de o defecţiune a inelului de chei de care era ataşat armamentul nuclear. „Astfel de incidente sunt greu de controlat, e genul de eveniment care i se poate întâmplă oricărei ţări care deţine arsenal nuclear”, spun specialiştii armatei liechtensteineze.

Scris de Calin
3 aprilie 2012 11:04

Alte articole

Vezi mai mult