Așa arată iubirea adevărată. Un bărbat și-a învățat femeia să facă sarmale și ciorbă

Dovada supremă a iubirii, descoperită chiar azi în zona Lujerului, unde Marian Coltea și-a rupt din timpul său personal pentru a o învăța pe femeia lui să facă naibii o ciorbă cât de cât comestibilă. Femeia, care altfel desfășoară activități utile în societate, se afla încă din naștere în imposibilitatea de a găti o ciorbă, cu toate eforturile zadarnice ale mamei sale.

Marian spune că a fost o misiune grea și permanent s-a temut ca biata femeie să nu se rănească cu uneltele și mai ales să nu facă o congestie cerebrală de la efortul mintal intens. Deși rețeta a fost una simplă, supă cremă de praz cu cartofi și ceapă caramelizată, biata femeie a luat încontinuu notițe, inclusiv despre cum să decojească ceapa.

”E cunoscută imposibilitatea femeii de a gândi independent în bucătărie. De aici și numărul imens de cărți de gătit sau despre gătit, care pentru bărbați sunt inutile. Ele sunt scrise de bărbați ca să le dea femeilor o preocupare în timpul zborurilor lungi, dar și un alt obiect inutil în casă, așezat strategic când vine soacra în vizită”, explică Marian Coltea.

Cu toate aceste grave handicapuri gastronomice ale femeii, Marian a reușit totuși să-și învețe femeia să repete de una singură ciorba, dar și să facă sarmale, cu toate că a greșit puțin rețeta și a băgat varza tocată în chiftelele de carne: ”Pentru prima tentativă e decent”, spune Marian.

Scris de Ionut
13 februarie 2023 22:44
Citește mai mult despre: bucătărie ciorbă femeie gastronomie iubire sarmale

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult