Așa da! Reorganizarea teritorială se va face în funcție de ce se bea în zonă

Deși discuția cu privire la reorganizarea teritorială părea să fi ajuns într-un impas major, având în vedere obstacolele birocratice și cele legale, în cele din urmă s-a găsit soluția salvatoare. Etnologul Decebal Popescu de la Academia Română a propus ca reorganizarea să se facă în funcție de ce se bea în zonă, nu pe criterii arbitrare.

„Degeaba unești două județe dacă unii beau pălincă și alții vin. Uitați-vă, de exemplu, la cât de prost e organizat județul Covasna, o mare parte din populație este pe palincă și bere în timp ce o minoritate, respectiv locuitorii din Întorsura Buzăului, care-s mai moldoveni, sunt mai mult pe țuică și vin. Cum să se înțeleagă oamenii ăștia între ei, cum să se adune la aceeași masă să discute despre accesare de fonduri europene sau proiecte de infrastructură, când nici măcar nu se pot pune de acord ce să bea?”, explică specialistul.

După noua reorganizare, țara va fi împărțită pe regiuni de îmbătare, respectiv regiuna Zaibăr, regiunea Țuica, regiunea Vin, regiunea Bere în Centru pe Lipscani și tot așa. Va fi creată și o regiune administrativă specială, pentru cei care nu sunt atât de pasionați de băut, cât de mâncat căcat, care se va întinde de la sediul TVR din Dorobanți până la Casa Poporului.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

25 aprilie 2023 16:30
Citește mai mult despre: bautura regiuni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult