Așa da! Un urs a intrat în gospodăria unui român și l-a ajutat să facă țuica

Alertă falsă în satul Surpate, Vâlcea, unde Ro-Alert a semnalat un urs. După câteva verificări, polițiștii veniți la fața locului au constatat că ursul nu e agresiv, ba mai mult, se pricepe și la făcut țuică, pentru că a sărit gardul la un vecin și l-a ajutat să ridice cazanul de pe pirostrii.

”Îl văzui când sări gardul în grădină. Mă pomenii cu el în șopron. Se uită la cazan, se uită la găleata de țuică, băgă cana, gustă, plescăi și pe urmă se uită la mine așa și zice Mor. Io vă zisăi că fac țuică bună. Ei, și-l văd că ia boască din butoi, bagă în cazan, știa tot domne, la fix. A trebuit să lipesc io cazanul cu pământ, că el are ghearele mari și-mi zgâria cazanul”, spune I. Huidu, țăran din Surpate.

Săteanul e mulțumit de urs, care nici n-a cerut bani sau băutură drept recompensă pentru ajutorul acordat, cum fac vecinii. Cel mai tare e că nevasta nu se mai apropie de șopron ca să-l agaseze: ”Are o gură spurcată, dar de când îl am pe ăsta mic cu mine, nu mai pune piciorul pe-aici”, spune vâlceanul. Bărbatul susține că ursul e mai bun chiar și decât un câine, pentru că nici nu-i dă de mâncare: ”Când îi e foame se duce și ia o găină de la vecini, cum face toată lumea. E foarte inteligent”.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
18 septembrie 2022 22:00
Citește mai mult despre: alertă țuică urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult