Asigurarea locului de muncă a devenit obligatorie

Guvernul nu mai poate suporta toate cheltuielile cu şomajul, aşa că a luat măsuri. Oricine are un loc de muncă este obligat să şi-l asigure singur la o firmă de asigurări, firmă care îl va despăgubi în caz de pierdere a locului de muncă.

Oamenii care au un loc de muncă nesigur par foarte încântaţi de această idee. „Nu ştii ce se poate întâmpla”, ne spune un tânăr bugetar de 28 de ani. „Vine un cutremur, un incendiu, o inundaţie şi ai rămas fără loc de muncă! Ai pierdut tot, nu te ajută nimeni. Pe când aşa, dacă ai locul de muncă asigurat, ţi-ai luat banii pe asigurare şi pa, ducă-se!”

Chiar preşedintele Traian Băsescu a vizitat un loc de muncă inundat din judeţul Neamţ, şi le-a spus oamenilor: „Măi oameni buni, de ce v-aţi construit aici locuri de muncă? Nu vedeţi că vine apa?”

Cei mai nefericiţi sunt cei care au făcut un credit la bancă pentru a-şi cumpăra un loc de muncă, iar acum au rămas şi fără loc de muncă şi cu datorii la bancă. Pentru ei asigurarea ar fi fost soluţia ideală, însă locul de muncă le-a jucat o farsă teribilă.

 

Companiile de asigurări iau în calcul şi pericolul fraudei. Multe persoane îşi dau foc la locul de muncă sau se inundă intenţionat, sperând să încaseze banii pe asigurare.

Deşi inspectorii caselor de asigurări întâlnesc tot timpul astfel de cazuri de fraudă, de obicei oamenii n-au nicio vină, fiind simple victime ale unor accidente la locul de muncă. Iată un astfel ce caz: „Stăteam liniştit la locul meu de muncă, mai exact aşteptam să se facă ora şase ca să plec acasă. Şi odată văd că vine un taximetrist în viteză, nu se asigură, intră în mine şi îmi face praf locul de muncă. Am zis mersi că am scăpat cu viaţă, dă-l dracului de loc de muncă!”

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
6 august 2010 21:00
Citește mai mult despre: asigurare Basescu loc de munca somaj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult