Asociaţiile pentru protecţia oamenilor: Ucigaşul tigroaicei a acţionat din instinct!

Cazul tigroaicei împuşcate la Sibiu dezbină opinia publică! Asociaţiile pentru protecţia oamenilor au declanşat o campanie pentru a-l apăra pe cel care a împuşcat tigroaica, după ce ONG-urile ecologiste au cerut chiar moartea acestuia. Ele spun că şi oamenii, oricât de greu ne-ar veni să o acceptăm, au drepturi, chiar dacă nu-s la fel de inteligenţi sau de drăguţi ca animalele.

„Nu e normal să-l judecăm pe ucigaş după regulile noastre”, spune purtătorul de cuvânt al asociaţiei de protecţie a oamenilor „Zwei Pfoten”, „e doar un om, ce pretenţii poţi să ai de la el, n-are minte. Tigroaica are cea mai mare parte din vină pentru că, deşi se presupune că e un animal inteligent, nu s-a putut abţine până nu l-a întărâtat şi nu l-a făcut să devină agresiv. Omul a apăsat pe trăgaci fără să gândească, fiindcă aici a intervenit instinctul lui natural de vânător”.

Pentru ca asemenea incidente tragice să nu se mai repete, cei de la „Zwei Pfoten” fac un apel la ecologişti să le facă un pic de educaţie animalelor privind modul în care trebuie să se comporte în preajma oamenilor. „Ele înţeleg, nu-s ca oamenii, şi de aceea trebuie să se controleze un pic. E un semn de civilizaţie să ştii să ai răbdare cu oamenii, nu să le dai o labă peste cap când te enervează şi în niciun caz să nu ragi la ei, cum a făcut tigroaica Mihaela, fiindcă nu faci decât să-i enervezi şi mai tare.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 decembrie 2011 17:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult