Ăsta da Crăciun! În loc de 3 magi, au venit 4 bucătari de la Răsărit!

Tradiţiile se înnoiesc! Anul acesta Crăciunul va fi mult mai gustos pentru gurmanzii României, pentru că nu mai vin cei trei magi de la Răsărit, ci vin cei 4 chefi din Sud-Estul Europei! Legenda spune că bucătarii est-europeni au adus fiecare ce are ţara lor mai bun: sârbul a venit cu pleşcaviţa, românul cu micii, ungurul cu un ceaun de gulaş, şi bulgarul cu un borcan de murături.

Pentru gospodine, e o mană cerească. Mioara Papuc, din Berceni, povesteşte: “În fiecare an mă chinuiam să găsesc o formulă perfectă pentru ​Cea mai bună ​ cin​ă​ de Crăciun. Când i-am văzut pe cei 4 bucătari de la TLC, le-am cântat şi o colindă: 4 chefi se întâlniră şi-un festin ei îmi gătiră!, povesteşte emoţionată Mioara Papuc, gospodină care urmăreşte canalul TLC.

Mioara spune că chefii nu doar că au ajutat-o să pregătească meniul de Crăciun, dar l-au ajutat şi pe soţul ei să taie porcul: “Nu ştiam că avem tradiţii atât de asemănătoare cu maghiarii şi cu sârbii. Când le pui un porc în faţă şi le zici să facă ceva cu el, bărbaţii deja vorbesc un limbaj universal. S-au descurcat perfect, fără translator”, spune Mioara.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

20 decembrie 2016 11:12

Alte articole

Vezi mai mult