Toată lumea știe că birturile din zonele rurale mai dau băutură și pe caiet, dar cârciuma „Nea Petrică Scheianul” din localitatea ilfoveană Tunari a depășit toate recordurile posibile, după cum au constatat și inspectorii ANAF veniți în control. Pe caietul deținut de barman, datoriile se ridicau la puțin peste 2 miliarde de euro. 

caiet birt datorii.jpg

„Știți cum e, nu toată lumea are bani să plătească zi de zi, așa că îi mai amân până le intră salariile sau ajutoarele sociale. Câteodată aștept și cu lunile, ce să faci, să te duci să le dai în cap pentru câteva sute de mii de euro? Suntem oameni sau animale?”, a declarat patronul cârciumii, domnul Petrică Stoian.

Conform estimărilor Ministerului Finanțelor, datoriile de pe caietul birtului reprezeintă 25% din arieratele din economie, depășind astfel firme mult mai cunoscute cum ar fi Complexul Energetic Rovinari sau RATB București. Inspectorii ANAF au dispus închiderea cârciumii pe o perioadă nedeterminată și l-au obligat pe patron la plata unei amenzi de 250 de lei. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 02.04.2015 15:19 Social

National Cinematografic