Asta evaziune! Un birt din Ilfov avea trecute pe caiet datorii de 2 miliarde de euro

Toată lumea știe că birturile din zonele rurale mai dau băutură și pe caiet, dar cârciuma „Nea Petrică Scheianul” din localitatea ilfoveană Tunari a depășit toate recordurile posibile, după cum au constatat și inspectorii ANAF veniți în control. Pe caietul deținut de barman, datoriile se ridicau la puțin peste 2 miliarde de euro.

„Știți cum e, nu toată lumea are bani să plătească zi de zi, așa că îi mai amân până le intră salariile sau ajutoarele sociale. Câteodată aștept și cu lunile, ce să faci, să te duci să le dai în cap pentru câteva sute de mii de euro? Suntem oameni sau animale?”, a declarat patronul cârciumii, domnul Petrică Stoian.

Conform estimărilor Ministerului Finanțelor, datoriile de pe caietul birtului reprezeintă 25% din arieratele din economie, depășind astfel firme mult mai cunoscute cum ar fi Complexul Energetic Rovinari sau RATB București. Inspectorii ANAF au dispus închiderea cârciumii pe o perioadă nedeterminată și l-au obligat pe patron la plata unei amenzi de 250 de lei.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
2 aprilie 2015 13:04

Alte articole

Vezi mai mult